Erica de Koning PhD
Klinisch psycholoog || Executive coachProfiel

Klinisch psycholoog

De basis van mijn carrière ligt in psychologie. Nadat ik mijn Masters in de klinische psychologie heb behaald aan de Radboud Universiteit van Nijmegen ben ik naar Amerika gegaan om binnen het “scientist practioner model” mijn PhD te halen en opgeleid te worden tot klinisch psycholoog.

Voordat ik de zakenwereld inging heb ik op verschillende universiteiten gewerkt als universitair docent en als post doc reseracher, zoals de Universiteit van Amsterdam en Royal Holloway, University of Londen. Ik heb artikelen gepubliceerd over verschillende onderwerpen waaronder de behandeling van dwangneuroses, “behavioural interaction”, “humor in close relationships”, en de therapeutische alliantie.

Op organisatiegebied heb ik veel ervaring opgedaan toen ik ging werken voor Phyleon in Den Haag. Als trainer/consultant heb ik een groot aantal organisaties van binnen gezien. Ik heb gewerkt als adviseur binnen transitieprocessen, stress management projecten, team ontwikkelingstrajecten en leiderschap coaching op het individueel, groep en organisatieniveau.

De laatste 15 jaar ben ik zelf werkzaam geweest als leidinggevende en klinisch psycholoog binnen de GGZ. De laatste 2, 5 jaar was ik actief als inhoudelijk directeur kind en jeugd bij de Praktische GGZ.

 

1988