Erica de Koning PhD
Klinisch psycholoog || Executive coach

Tarieven

Psychotherapie is opgenomen in de basisverzekering als Specialistische GGZ. Om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je een verwijzing van de huisarts nodig.  Ook dient er sprake te zijn van een DSM-5 classificatie die door het Zorginstituut Nederland (ZIN) in het verzekerde pakket is opgenomen. De praktijk heeft geen contracten afgesloten met verzekeraars.

Het tarief voor psychotherapie wordt jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Je betaalt eerst zelf de rekening, gebaseerd op een sessietarief (45 minuten) van € 169,56. Doorgaans breng ik de eerste 3 gesprekken in rekening als diagnostiek (NZa-tarief: €229,67 per consult van 60 minuten). Je ontvangt een factuur die je bij de zorgverzekeraar kan indienen.

De mate van vergoeding is afhankelijk van de polis. Wanneer je een zuivere restitutiepolis hebt dan krijgt je de kosten in de meeste gevallen volledig vergoed. Als je een naturapolis of een beperkte restitutiepolis hebt dan is de vergoeding doorgaans 60-80%. (In januari kun je nog wisselen van zorgverzekeraar, als je voor 1 januari hebt opgezegd.) Wil je meer weten over contractvrij werken, kijk dan op: https://lnkd.in/eghyRPMw

Mocht er geen sprake zijn van een diagnose die valt onder verzekerde zorg (onverzekerde prestatie, OZP) is het tarief in 2023 € 117,00 per sessie. Een verwijzing is dan niet nodig.

Voor het niet tijd afzeggen van een sessie (binnen 24 uur voor de afspraak) reken ik een now-show tarief van 50 euro.

Executive coaching wordt berekend per traject. Op basis van een kennismakingsgesprek van 45 minuten kijken we of er een goede match is en of jij denkt dat ik je kan helpen. De offerte voor een traject wordt vaak door de werkgever betaald, en er wordt BTW over berekend.

Team coaching/training wordt per opdracht berekend. Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat er nodig is voor het team. Op basis van dit gesprek stel ik een offerte samen.

Het tarief voor Supervisie voor psychologen SKJ, of in opleiding tot GZ psycholoog of Klinisch Psycholoog bepalen we in overleg met de werkgever.